ارتباط با ما 09928009286

صیغه نامه محضری با مهر برجسته

زمان مطالعه: 5 دقیقه صيغه نامه چيست؟ صیغه نامه محضري با مهر برجسته، سندی شرعی و قانونی است که دفاتر رسمی ازدواج و طلاق بعد از طی مراحل رویت مدارک زوجین و همچنین جاری شدن صیغه محرمیت از جانب عاقد میان زوجین صادر می گردد. یکی از ضروریات اجتماعی و دینی در هر کشوری مسئله مهم ازدواج می باشد ...

صيغه نامه با مهر برجسته
5 دقیقه
4 دیدگاه
حاج آقا تهراني
زمان مطالعه: 5 دقیقه

صيغه نامه چيست؟

صیغه نامه محضري با مهر برجسته، سندی شرعی و قانونی است که دفاتر رسمی ازدواج و طلاق بعد از طی مراحل رویت مدارک زوجین و همچنین جاری شدن صیغه محرمیت از جانب عاقد میان زوجین صادر می گردد.
یکی از ضروریات اجتماعی و دینی در هر کشوری مسئله مهم ازدواج می باشد که با توجه به اداب و سنن مذهب و قوانین مختلف در جوامع انسانی به اشکال مختلف صورت می پذیرد در نظام مقدس جمهوری اسلامی ایران ازدواج به دو شکل موقت و دائم انجام می شود که با هم تفاوتهایی دارد که در ادامه توضیح خواهیم داد.

این دو مدل از ازدواج عبارتند از ازدواج دائم و موقت.

از جمله تفاوتهایی که در عقد موقت وجود دارد نسبت به ازدواج دائم به ذکر چند مورد می پردازیم :
  1. در عقد دائم: زوجین از یکدیگر ارث می برند اما در عقد موقت ارث نمی برند
  2. در عقد دائم بر زوج واجب است تا با توجه به موارد ذکرشده در مورد قانون نفقه , نفقه زوجه را بپردازد اما در عقد موقت نفقه بر زوجه تعلق نمی گیرد
  3. عقد دائم بدون مدت است و تا زمانی که یکی از موارد جدایی زوجین از جمله فوت و یا طلاق …حادث نگردد عقد پای بر جاست اما در عقد موقت زمان برای عقد لحاظ می گردد که پس از انقضا مدت مورد توافق خودبه خود فسخ صورت می پذیرد .
  4. عقد دائم حتما باید ثبت محضری گردد و در شناسنامه زوجین درج گردد اما در عقد موقت چنین چیزی یعنی ثبت محضری و سیستم ثبت احوال نیاز نیست مگر در جایی که یا زوجه باردار گردد یا این که توافق ضمن عقد بر ثبت کرده باشند.
برای صدور عقدنامه موقت دفترخانه ها زوجین را مکلف به ارائه مدرک مورد نیاز جهت صدور صیغه نامه محضری می نمایند و همچنین این سند را لزوما تحت شرایط قانونی که در قوانین مربوط به ازدواج در قوانین جمهوری اسلامی ایران امده صادر می نمایند.
با توجه به اهمیت این موضوع در این بیان و مقاله بنا داریم ابتدا به این سؤال پاسخ بدهیم که اصلا صیغه نامه محضری چیست؟
و سپس شرایط اخذ صیغه نامه محضری و مدارک مورد نیاز جهت دریافت ان را بیان بنماییم چنانچه شما هم در این مورد سؤالاتی ذهنتان را مشغول ساخته در این مجال با ما همراه باشید.

صیغه نامه محضری با مهر برجسته چیست؟

در قوانین حقوقی ایران دو مدل ازدواج و محرمیت برای زوجین به رسمیت شناخته شده است: ۱- ازدواج دائم ۲- ازدواج موقت
در مورد ازدواج دائم حتما و قطعا باید در دفتر ازدواج ثبت گردد و چنانچه این کار صورت نگیرد برای زوج، یعنی اقا حبس در نظر گرفته مي شود.
اما ثبت ازدواج موقت الزامی نیست مگر تحت شرایطی که در ماده بیست و یک قانون حمایت از خانواده امده که در این صورت الزامی می باشد.
زوجینی که قصد دریافت عقدنامه موقت را دارند باید بعد از مراجعه به دفترخانه مدارک مورد نیاز را به عاقد ارائه دهند و بعد از روؤیت عاقد و مورد تأیید بودن مدارک خطبه محرمیت توسط عاقد شرعی میان انها جاری می گردد و سپس بعد از انجام این مراحل عقدنامه موقت برای انها صادر می شود که به این مدرک گواهی عقد موقت محضری یا در عرف همان صیغه نامه می گویند.
بنابراین صیغه نامه محضری مدرکی است که بعد از انجام مراحل فوق توسط سردفتر یا عاقد صادر می گردد. در متن صیغه نامه محضری ذکر چند مورد الزامی است:
  1. تاریخ ثبت صیغه نامه و جاری شدن خطبه محرمیت توسط عاقد.
  2. شماره سریال عقدنامه موقت محضری صیغه نامه.
  3. نام عاقدی که محرمیت را جاری نموده.
  4. مشخصات زوجین در بخش اول صیغه نامه محضری مشخصات کامل زوجین که شامل مشخصات هویتی یعنی نام و نام خانوادگی نام والدین (پدر و مادر), شماره شناسنامه کد ملی شماره مسلسل شناسنامه ادرس ادرس محل سکونت تابعت دین و مذهب و همچنین شغل زوجین ذکر می گردد.
  5. مهریه: تعیین مهریه از منظر شرع و قانون از شرایط صحت صیغه محرمیت می باشد به موجب ماده هزار و نود و پنج قانون مدنی در نکاح منقطع، عدم مهر در عقد، موجب بطلان است. بنابراین در عقد موقت محضری تعیین ذکر مهریه زن الزامی است. مهریه درج شده درصیغه نامه محضری می تواند در حین محرمیت و یا در صورت انقضاء مدت ان توسط خانم مطالبه و دریافت گردد البته به شرط عند المطالبه بودن مهریه‌.
  6. مدت ازدواج: یکی دیگر از شرایط الزامی جهت صحت عقد موقت تعیین مدت می باشد به موجب ماده هزار و هفتاد و شش قانون مدنی مدت نکاح منقطع باید کاملا معین شود بنابراین ذکر مدت درصیغه نامه محضری الزامی است و حتما باید ذکر گردد مثلا چنانچه در صیغه نامه این طور ذکر گردد که این عقد از مورخه بیست و یک یازده هزار و چهارصد لغایت بیست و یک یازده هزار و چهارصد و یک اعتبار دارد بعد از پایان مدت ذکرشده دیگر عقدنامه از نظر حقوقی و قانونی ارزش خود را از دست می دهد و چنانچه زوجین قصد تمدید ان را داشته باشند باید مجددا به محضر و عاقد مراجعه نموده و عقد موقت جدیدی را انجام دهند و صیغه نامه محضری را مجددا اخذ نمایند.

شرایط اخد صیغه نامه محضری

خب تا اینجا به این سؤال پاسخ دادیم که صیغه نامه محضری چیست و در حال حاضر در بخش جدید قصد داریم شرایط اخذ صیغه نامه محضری را بیان نماییم ابتداا با توجه به قانون بیست و یک حمایت از خانواده می خواهیم ببینیم که در چه مواردی ثبت ازدواج موقت الزامی است در جواب باید گفت در سه جا قانون زوجین را مکلف به ثبت ازدواج موقت در دفاتر رسمی ازدواج و طلاق جمهوری اسلامی ایران نموده که به آن می پردازیم.
۱- باردار شدن زوجه: به موجب ماده ذکر شده یکی از شرایط که زوجین را ملزم به ثبت ازدواج موقت می نماید در جایی است که زوجه باردار شده باشد. چنانچه ازدواج موقت در دفترخانه ثبت شود و صیغه نامه محضری صادر شود زوجه به راحتی می تواند با ارائه سند ازدواج یا همان صیغه نامه محضری که از سوی دفترخانه صادر گردیده برای فرزند خود از اداره ثبت احوال تقاضای شناسنامه نموده و ان را دریافت نماید.
۲- شرط ضمن عقد: چنانچه زوجین هنگام عقد شرط ضمن عقد نموده باشند که ازدواج موقت خود را به ثبت برسانند باید به ثبت ان در دفاتر ازدواج مبادرت نمایند و برای هر دوی انها این امر الزامی است و این امر مطابق ایین نامه مربوطه انجام می پذیرد که بعد از ثبت یک سند ازدواج شرعی تحت عنوان صیغه نامه محضری برای زوجینصادر می گردد.
لازم به ذکر است که بر اساس ماده چهل و نه قانون حمایت از خانواده مصوب سال هزار و سیصد و نود و یک در مواردی که ثبت عقد موقت الزامی باشد و مرد از ثبت ان امتناع ورزد قانون گذار او را علاوه بر الزام به ثبت ازدواج موقت به پرداخت جزای نقدی درجه پنج و یا حبس تعزیری درجه هفت محکوم می کند.
۳- توافق طرفین: ممکن است زوجین بین خود توافق نمایند که ازدواج موقت و محرمیت خود را به ثبت برسانند و یک سند یا گواهی محرمیت شرعی و قانونی از عاقد و سردفتر دریافت نمایند در این صورت نیز هر دوی انها ملزم به ثبت عقدنامه رسمی محضری می گردند.

مدارک مورد نیاز جهت اخذ صیغه نامه محضری

در بخشهای قبل در مورد این که صیغه نامه محضری چیست و شرایط اخذ ان توضیحاتی را بیان نمودیم حال می خواهیم در این مورد صحبت کنیم که برای اخذ صیغه نامه محضری چه مدارکی باید توسط زوجین ارائه گردد تا صدور صیغه نامه امکان پذیر گردد که در این قسمت به ذکر این مدارک می پردازیم.
۱- مدارک مورد نیاز زوجه برای گرفتن صیغه نامه محضری عبارتند از:
الف) شناسنامه زوجه صفحه اول و مربوط به ازدواج و طلاق به همراه کارت ملی ب) دو قطعه عکس سه در چهار ج)طلاقنامه یا گواهی فوت همسر در صورتی که زوجه قبلا ازدواج کرده باشد د)شناسنامه و کارت ملی پدر زوجه و حضور وی در دفترخانه( که از شرایط صیغه موقت دختر باکره می باشد) ه )گذشتن سه ماه از موعد طلاق و چهار ماه و ده روز از زمان فوت همسر سابق.
۲- مدارک مورد نیاز زوج برای گرفتن صیغه نامه محضری عبارتنداز:
الف) شناسنامه و کارت ملی
ب) دو قطعه عکس عکس سه درچهار
همان طور که قبلتر بیان شد زمانی می شود صیغه نامه را صادر نمود که مدارک فوق توسط زوجین به عاقد ارائه گردد و اصل بودن و بدون خدشه بودن ان توسط عاقد و سردفتر تأیید گردند بنابراین زوجینی که قصد اخذ صیغه نامه محضری را دارند شایسته و بایسته است که این مدارک را از قبل اماده نموده به همراه خود داشته باشند.
برای دریافت اطلاعات بیشتر و دقیق تر و چنانچه سؤالاتی دارید که پاسخ داده نشده و نیاز به مشورت دارید خواهشمندیم که به مشاورین ما از طریق تللگرام واتساپ و سایر راه های ارتباطی که در بالای صفحه قرار داده شده مراجعه نموده و در اسرع وقت پاسخ گو خواهیم بود تا بتوانیم بهترین خدمت را محضر مبارکتان تقدیم نماییم.

4 نظر ارسال شده

    • سلام عرض ادب و احترام
      بله صیغه نامه ای که دارای مهر برجسته معتبر باشد
      تمام هتل های کشور از جمله هتل های تهران پذیرش می نمایند

  • سلام بنده هشت سال قبل به مدت دو و سه سال پشت سر هم صیغه همسرم شدم و بعد از گذشتن اون پنج سال خودمون صیغه رو جاری کردیم الان مجددا میخوام صیغه نامه رو داشته باشیم
    مدرکی که باید ارایه بدم چه فرقی داره با کسی که باکره است یا طلاق گرفته چون هیچکدوم شرایط من نیست،ایا ارایه صیغه نامه های قبلی کفایت میکنه؟

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *