ارتباط با ما 09928009286

ملاقات زندانی در ایران

زمان مطالعه: 4 دقیقه در هر کشوری فراخور قوانین و مقررات ان کشور قوانین وضوابطی برای ملاقات نمودن زندانی در نظر گرفته اند چرا که انسان گرایش به اجتماع دارد و چنانچه از ملاقات دوستان و اقوام خود منع گردد با معضلات روحی فراوان مواجه میگردد و میتواند دست به جرایم خطرناکی داخل زندان بزند فلذا در تمام دنیا ...

عكس از زندان
4 دقیقه
0 دیدگاه
حاج آقا تهراني
زمان مطالعه: 4 دقیقه

در هر کشوری فراخور قوانین و مقررات ان کشور قوانین وضوابطی برای ملاقات نمودن زندانی در نظر گرفته اند چرا که انسان گرایش به اجتماع دارد و چنانچه از ملاقات دوستان و اقوام خود منع گردد با معضلات روحی فراوان مواجه میگردد و میتواند دست به جرایم خطرناکی داخل زندان بزند فلذا در تمام دنیا حق ملاقات را با رعایت ضوابط وشرایطی برای زندانی ها در نظرمیگیرند مگر اینکه به دلایلی از جمله مسایل امنیتی یا اخلاقی یا تنبیهی این حق را بصورت شخصی از کسی سلب نمایند اما بطور کلی و عمومی این مطلب در دنیا برای زندانی ها وجود دارد.

ایران نیز در مورد این مطلب ازین قاعده مستثنی نیست و با توجه به قوانین و مقررات خود این حق را برای زندانیان قایل میباشد.

چه کسانی حق ملاقات با زندانی را  دارند؟

ماده ١٧۶ آیین نامه اجرایی سازمان زندانها و اقدامات تامینی و تربیتی کشور بیان میدارد:

“زوج یا زوجه، پدر، مادر، برادر، خواهر و فرزندان زندانی و همچنین پدر و مادر همسر وی حق دارند طبق شرایط ملاقاتهای هفتگی با زندانی ملاقات کنند و سایر بستگان و دوستان زندانی در صورت درخواست با کسب اجازه از طرف رئیس زندان یا قاضی ناظر زندان می‌توانند ملاقات کنند.”

ماده ١٧٧ آیین نامه اجرایی سازمان زندانها و اقدامات تامینی و تربیتی کشور بیان می دارد:

“زندانیانی که حسن رفتار و کردار داشته باشند با صلاحدید رئیس زندان می‌توانند با همسر و فرزندان و پدر و مادر و برادر و خواهر و پدر و مادر همسر خود با حضور مأمور مراقب ملاقات حضوری نمایند.”

بنابراین با توجه به مواد فوق، مشخص می گردد که زوج یا زوجه، فرزندان، پدر یا مادر، پدر یا مادر همسر، خواهر و برادر زندانی افرادی هستند که می توانند با کسب اجازه از رییس زندان با زندانی ملاقات نمایند. هم چنین اگر ملاقات کنندگان بخواهند نامه و یا هر وسیله مجازی را در زمان ملاقات به زندانی بدهند حتما می بایست با اجازه کتبی از رییس زندان انجام بگیرد.

اگر زندانی رفتار مناسبی در زندان داشته باشد و رفتار او مورد تایید مامورین زندان باشد، می تواند تقاضای ملاقات خصوصی با همسر و یا فرزندانش را بدون حضور مامور، داشته باشد که در صورت موافقت رییس یا قاضی ناظر زندان، این ملاقات انجام می گیرد.

ماده ١٧٩ آیین نامه اجرایی سازمان زندانها و اقدامات تامینی و تربیتی کشور بیان می دارد:

“زندانیان با موافقت رئیس زندان یا قاضی ناظر زندان در مواردی می‌توانند ملاقات خصوصی بدون حضور مراقب با همسر و فرزندان خود داشته باشند.”

در ارتباط با ملاقات وکلای دادگستری با موکلین خود در زندان، ماده ١٨٠ آیین نامه اجرایی سازمان زندانها و اقدامات تامینی و تربیتی کشور عنوان نموده است:

“وکلای دادگستری در صورت داشتن وکالتنامه رسمی برای حفظ حقوق موکل زندانی خود هر موقع ضرورت ایجاب نماید می‌توانند با اخذ مجوز کتبی از مقامات قضایی ذیصلاح در ساعات اداری به زندان مراجعه و با ارائه وکالتنامه رسمی به رئیس زندان در صورت امکان در اتاق مخصوص و مجزا از اتاق ملاقات عمومی با موکلان خود ملاقات نمایند و در صورت ممنوع الملاقات بودن زندانی، ملاقات با نظر مقامات قضائی مربوطه انجام می‌گیرد.

بدیهی است مقدمات تنظیم وکالتنامه رسمی توسط مسئولین زندان فراهم خواهد شد.

تبصره ـ کانون وکلا می‌تواند در هر زندان به هزینه خود با نظر سازمان اتاقی بسازد که برای ملاقات وکلای دادگستری با موکلان زندانی آنها اختصاص داده شود.

حق ملاقات شرعی برای زندانیان

در تمام کشورهای دنیا به جهت رعایت حقوق انسانی و ایجاد حس نشاط در خانواده زندانیان و خود انها و به جهت جلوگیری از بسیاری از جرایم و خشونتها به زندانی این حق را میدهند تا با همسر خود دیدار خصوصی داشته باشد جهت ایجاد ارتباط جنسی عاطفی و… در کشور ایران نیز که قوانین ان بر مبنای اسلام تنظیم گردیده و اهمیت بسزایی برای تحکیم خانواده قایل است و فقها بسیار تاکید دارند بر مسایل محبتی و جلوگیری از تهدیدهایی که زوجین را مورد هجوم قرار میدهد این حق را برای زندانیان قایل هستند که بتوانند یکدیگر را ملاقات نموده و از حق تمتع جنسی و ارتباطی بهره مند گردند. وبه همین منظور در زندانهای سراسر کشور اتاقهایی مجهز به تختخواب امانات بهداشتی و جلویری و دارای سرویس بهداشتی به همین منظور قرار داده شده تا زندانیان بتوانند در محیطی امن و ارام ساعاتی را در کنار یکدیگر با همسرانشان بگذرانند.

زمان ملاقات شرعی به چه میزانی است؟

معمولا ساعتی که برای این ملاقات در نظر گرفته شده سه ساعت است که با موافقت ریس زندان معمولا حداکثر زمان را به زندانی میدهند تا با خیال راحت بیشترین بهره مندی را تجربه نمایند.

برای ملاقات شرعی چه مدارکی مورد نیاز میباشد؟

برای دیدار با زندانیان در مورد ملاقات شرعی نیاز هست که مدارک هویتی زوجین از جمله کارت ملی و شناسنامه به همراه عقدنامه و درخواستی کتبی مبنی بر ملاقات شرعی تقدیم ریاست زندان شود و پس از موافقت زوجین میتوانند ازین حق شرعی و قانونی بهره مند گردند.

ایاصیغه نامه را نیز بابت ملاقات شرعی میپذیرند؟

در این باب باید کمی مفصل و دقیق توضیح دهیم. برای ملاقات شرعی  با زندانی در مورد همسر دایم که مشخص است با ارایه عقدنامه این ملاقات حاصل میشود حال نکته نوید بخش و بسیار عالی که وجود دارد این مطلب است زوجینی که دارای صیغه نامه معتبر با مهر برجسته میباشند به راحتی میتوانند ازین حق بهره مند گردند و این مطلب خیلی به زندانی های مجرد کمک میکند تا در تنگنا قرار نگیرند و خدایی ناکرده در زندان مرتکب عمل منافی عفت یا خشونت و بد اخلاقی ناشی از این موضوع گردند.

اما در این باب حتما باید توجه نمود که صیغه نامه نزد مراجع قضایی و ریاست زندان معتبر باشد و اعتبار صیغه نامه به درارا بودن مهربرجسته معتبر میباشد

یعنی در واقع انچه که وجاهت به این صیغه نامه میدهد جهت اخذ مجوز ملاقات شرعی دارا بودن صیغه نامه دارای مهربرجسته معتبر میباشد.

و نکته دیگر این است که مدت صیغه نامه در بخشنامه ها امده که صیغه 99ساله باشد و صیغه نامه99ساله داشته باشند اما انچه خود ما در این سالها تجربه نمودیم چنانچه صیغه نامه طولانی مدت باشد ولو صیغه نامه99ساله هم نباشد جهت ملاقات شرعی قبول مینمایند.

ایا ملاقات شرعی فقط برای زندانیان مرد فراهم میباشد؟

در پاسخ به این سوال باید توضیح دهیم که خیر این حق هم برای اقایان فراهم عست هم برای زندانیان خانوم و بانوان هم میتوانند ازین حق ملاقات شرعی بهره مند گردند.

سخن پایانی

مجموعه ما باتوجه به تجربه بسیار زیادی که طی سالیان متمادی کسب نموده میتواند بهترین مشاوره را به شما بزرگواران بدهد و بهترین خدمات را به شما عزیزان ارایه نماید چرا که بسیار مهم میباشد صیغه نامه ای که به اداره زندانها جهت اخذ ملاقات شرعی برای زندانی خود ارایه میدهید نزد قوه قضاییه و اداره زندانها معتبر باشد و با مراجعه به ما میتوانید با خیالی اسوده صیغه نامه دارای مهر برجسته معتبر نزد قوه قضاییه را دریافت نموده وبه ملاقات زندانی خود بروید و از کنار هم بودن بیشترین لذت را تجربه نمایید.

همدلی برای ایجاد همدلی بین شما عزیزان امده و اماده است.

معتبرترین صیغه نامه و خدمات را از ما بخواهید

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *